Lorin Bollengier

freelance sound engineer

bio

Op jonge leeftijd ben ik begonnen als koorknaap bij het kinderkoor “De karekietjes” uit Lede. Met zo’n kinderkoor kom je op veel verschillende plaatsen in binnen- en buitenland en hierdoor leer je op jonge leeftijd omgaan met muziekpartituren en leer je iets over akoestiek en geluidsversterking. Op 8-jarige leeftijd,  tijdens de opname van onze eerste LP in “DK recording studio”  te Destelbergen werd mij al snel duidelijk welke richting ik wou uitgaan.

Met de komst van de computer en de ontwikkeling van opnamesoftware zijn niet alleen de mogelijkheden vergroot maar ook de kosten flink gedaald. Met veel vallen en opstaan heb ik midden de jaren negentig  samen met het koor, een cd opgenomen met kerstliederen. Geladen met een rugzak vol ervaringen ben ik in 2001 begonnen als multicamera geluidstechnicus bij videohouse in Vilvoorde.  Naast studio audio-operator was ik twee jaar algemeen technicus in het perscentrum in Brussel (IPC).

Sinds enkele jaren ben ik freelance geluidstechnicus en werk voor diverse productiehuizen, televisiezenders en filmmakers.  De passie voor het registreren van muziek is echter nooit verdwenen.   Bij al mijn registraties en mixes probeer ik om de klank zo natuurlijk mogelijk te registeren zonder al te veel gebruik van teveel microfonen, ingewikkelde effecten, plugins en compressors.

Bruce Swedien zei ooit… “being a sound engineer, is the best job in the world”.  Wie ben ik om hem tegen te spreken!

Lorin

bio